Поштовани,

Наша Установа у складу са препорукама примењује мере које се односе на рад и функционисање у условима вандредних околности.

Пошто нисмо у могућности  да непосредно комуницирамо са децом и вама као корисницима наших услуга, даља комуникација ће се одвијати преко нашег сајта, друштвених мрежа и осталих доступних канала информисања.

Желимо да Вам помогнемо креативним  предлозима како  да време са децом што квалитетније проведете. Сви који то желе,  биће  у прилици да са својом децом  у радним данима,  буду у контакту са својим васпитачима и  другарима из групе путем тренутно доступних комуникационих канала.

Деци је сада ускраћено социјално искуство које су свакодневно  стицала у вртићу. Покушаћемо да део вртића кроз мале групне виртуелне заједнице донесемо у ваше домове.  Деци морамо и у условима изолације обезбедити оно што им је у њиховом узрасту најважније: љубав, прилике за учење кроз игру, релаксацију и безбедно окружење за  развој.

Породица ја најважнија.  Зато желимо да вам омогућимо сваку реално могућу врсту људске и стручне подршке. Припремили смо телефонске линије на којима ће  у одређено време дежурати наши психолози, логопеди и педагози са којима ћете моћи непосредно да комуницирате. Такође ће Вам бити доступне и мејл адресе стручних сарадника  као и социјалних радника за сва ваша питања.

Важно је да знате да и ми који радимо са вашом децом, такође имамо обезбеђену професионалну подршку  и подстицаје од стране надлежних установа  како би могли   да деци и  Вама  помогнемо да што безболније заједно превазиђемо тешкоће и смањимо трауму коју узрокују вандредне околности.

Жеља нам је да и даље у овим ванредним условима, развијамо односе поверења , будемо подршка Вама и Вашој деци и да  „рачунате на нас“.

Надамо се добром здрављу и што скоријем  сусрету кроз дружење и игру у нашим вртићима.

 

Директор ПУ „Звездара“

Снежана Перовић