Поводом обележавања Дана жена, у вртићу „Облачак“ је у петак, 06. марта одржано једно несвакидашње дружење са мамама. Васпитачи средње узрасне групе „Звончићи“ организовале су дружење под слоганом „Моја мама има таленат“. Маме су имале недељу дана да са својим дететом припреме неку песму, рецитацију, скеч… По чему су другачије од других мама.

Задатак није био ни мало лак. Дружење је започело игром за опуштање и сузбијање треме „Обруч љубави путује“. Било је потребно да се сви учесници, како маме тако и деца, повуку кроз обруч држећи се за руке, не прекидајући ланац. Игра је успешно савладана и јако лепо прихваћена од стране свих учесника. Потом су деца пожелела добродошлцу својим мама уз рецитацију „Кад бих ја био мама“ коју су маме поздравиле великим аплаузом. А онда је на ред дошао и почетак представљања учесника.

Маме су веома озбиљно схватиле свој задатак и одлично су спремиле своје „таленте“. Смењивале су се приче, песме, покретне игре, глума, кореографије па чак и неки спортски садржаји. Деца су видно уживала у дружењу са мамама, али задовољство није изостајало ни код мама.

За сам крај дружења, деца су мамама поделила своје честитке, а уз сваку честитку и „ваучер“ за маму (оно што пише на „ваучеру“ дете треба мами да приреди или да заједно са мамом одради).

И наравно, ту је био и осмомартовски рам за сликање, па су маме могле да фотографишу своју јединствену фотографију са својим дететом.

Можемо рећи да је на обострано уживање мама, деце али и васпитача, дружење испраћено смехом, аплаузима и договором да и убудуће организјемо слична дружења.