Асоцијација најбољих наставника бивше Југославије (ANN EX YU) окупила је најбоље наставнике бивше Југославије и доделила титулу најбољи наставник бивше Југославије

Асоцијација   најбољих   наставника   бивше   Југославије (ANN EX YU)  је у Будви, у Црној Гори, од 30. маја до 02. јуна 2019. Године, организовала другу образовну  конференцију под  називом: „Свијет образовања  брише границе“ на којој су се окупили најбољи наставници са простора бивше Југославије: из Србије, Црне Горе, Словеније, Хрватске, Босне, Македоније (изворно значење речи наставник је да је то стручна особа која подучава децу, едукована за рад у вртићу, школи или факултету… да их води кроз васпитање и образовање од вртића до факултета) са идејом да на једном месту окупе све наставнике ентузијасте из свих земаља бивше Југославије, како   би   заједничким   снагама   подржали,   инспирисали   и   мотивисали најбоље наставнике. На крају конференције додељена је титула „Најбољи наставник бивше Југославије“ неколицини наставника који су то заслужили због онога шта раде са децом, како то раде и због резултата тога рада. Један од награђених је и  Александар Ђорђевић Саша, по занимању васпитач у вртићу, запослен у вртићу „Дуга“, ПУ „Звездара“. Такође, његов пројекат Моја Србијица, истакнут је као пример добре наставничке праксе у раду са децом у вртићу, као један од два најбоља пројекта васпитача у вртићу са простора бивше Југославије. Следећи скуп ће бити у Србији, затим у БИХ и тако редом. Овај скуп је препознат као одлична идеја која окупља најбоље наставнике и промовише њихов рад.

Шта јe ANN EX YU?  Асоцијација која окупља најбоље васпитаче, учитеље, наставнике, професоре, ентузијасте са простора бивше   Југославије, са циљем да их умрежи, учини видљивијим, подржи и промовише. У раду са децом.