НЕДЕЉА ЗДРАВЉА У ВРТИЋУ „ОБЛАЧАК“

У периоду од 30.09.2019. до 04.10.2019. у вртићу „Облачак“ обележена је „Недеља здравља“. Том приликом организоване су различите активности како на нивоу група, тако и на нивоу вртића, са циљем подстицаја здравог начина живота. Акценат је био на здравој храни и оралној хигијени. Активности су организоване по данима које су васпитачи у складу са потребама и могућностима деце на креативан начин реализовали. Тако су деца у својим групама причала о пирамиди исхране, здравој и нездравој храни, правилној оралној хигијени.

Организоване су и радионице са стоматолозима, па нам је тим поводом гостовао и тата наше другарице из старије групе, стоматолог Синиша Тепић, који је свој деци на веома интересантан и деци близак начин причао о зубићима, демонстрирао како изгледају зуби, како они расту, како се правилно бринути о њиховој хигијени, као и које су последице лоше хигијене зуба. Деца су била веома мотивисана, и заинтересована за овај вид сарадње.

Такође, и наша сестра на превентиви Весна Маријановић је са сваком групом причала о здравим навикама, у оквиру теме „Здрав вртић – здраве навике“. Један дан у недељи био је воћни дан, тачније дан воћне салате током кога су деца правила укусну ужину за себе и своје другаре. Деца су са уживањем спремала салату од воћа, а сама дегустација је била изненађујуће слатка.

За крај радне недеље организовано је дружење деце и васпитача у сали вртића. Другари из предшколске групе „Врапци“ су драматизовали причу „Два миша и једна бундева“, а потом су и наши васпитачи осмислили и реализовали представу „Три цегера“, и на интерактиван начин деци представили здраву храну. Деци је представа била веома занимљива и радо су се укључивала и сарађивала са глумцима (васпитачима).

Можемо рећи да је недеља иза нас била крајње успешна, поучна, занимљива и са пуно интересантних продуката.