Знамо да је хуманост једна од највреднијих људских карактеристика. Учећи децу да буду хумани, ми у њима будимо осећање задовољства јер су помогли другима.

Током јануара у вртићу „Облачак“ покренута је хуманитарна акција прикупљања слаткиша, сланиша и гардеробе за малишане из дома „Драгутин Филиповић Јуса“. Још једном се тимски рад родитеља, васпитача и деце испоставио веома значајан и донео деци из свратишта празничну радост. На акцију су се одазвали сви у великом броју и донирали неопходне ствари за оне којима су најпотребније. Хуманитарна акција је била део  „Недеље отвореног срца“ коју су васпитачи осмислили и организовали у последњој недељи јануара. У „Недељи отвореног срца“ осим акције прикупљања, реализоване су друштвене игре, даривање, луткарске представе и мини концерти (васпитачи свирачи). Добра организација родитеља који су се понудили да превезу бројне поклоне које су васпитачи пажљиво сортирали и припремили је заокружила ову хуманитарну акцију. Другари из вртића „Облачак“ направили су албум/песмарицу којом су поздравили малишане из Свратишта, а деца из дома су узвратила честитком.

На овај начин дали смо пример несебичне пажње, племенитости и доброте. Тако су деца уз подршку одраслих помогла другој деци и на најлепши начин пренела поруку хуманости. Планирамо да у даљем раду буде још оваквих и сличних хуманитарних акција.