„ПАМЕТНА ИГРАЧКА“ – едукативна радионица у вртићу „Драгуљче“

Главни покретач на деловање и акцију сваког детета је игра. Кроз игру дете учи, расте, развија се. У игри је оно безбрижно и срећно. Различите дететове способности и вештине најуспешније се развијају управо кроз овај, наизглед веома једноставан акт дететовог живота. Али, игра у својој једноставности крије огромну моћ, ту моћ васпитачи свакодневно користе у раду са децом како би што успешније деловали на различите аспекте њиховог развоја.

Моћ игре и моћ мотивације која настаје при укључивању родитеља у активности деце довеле су до организовања едукативне радионице у млађој вртићкој групи „Драгуљчета“. Циљ радионице био је да се направе „паметне играчке“ које ће деци омогућити развој фине и крупне моторике, уочавање, разликовање и упаривање боја, а кроз мотивацију која произилази из заједничког стварања сопствене играчке.

Заједничким снагама настале су различите играчке са разнобојним сламчицама, штапићима, штипаљкама, чеповима, папирима… Деца су се са родитељима играла на самој радионици када су завршили играчку, а играли смо се и након радионице.